sâmbătă, 15 iunie, 2024

Pŕimaria Buzău instituie sens unic de circulație pe două străzi aglomerate pentru a reduce traficul

Pŕimaria Buzău instituie sens unic de circulație pe două străzi aglomerate pentru a reduce traficul

Facebook
Twitter
Email

În încercarea de a reduce aglomerația rutieră de pe două străzi foarte circulate din Buzău, autoritățile locale și Poliția Rutieră au hotărât să introducă sens unic de circulație pentru automobilele care circulă pe străzile Colonel Ion Buzoianu și Patriei, situate în zona de sud a Bulevardului Unirii.

Această măsură va fi pusă în aplicare imediat după Sărbătorile Pascale. Pe strada Colonel Buzoianu, sensul unic va fi impus pe porțiunea cuprinsă între Gara Buzău și Bulevardul Unirii, cu direcția de mers dinspre gară. În schimb, strada Patriei, care este paralelă cu Colonel Buzoianu, va prelua fluxul de mașini care se îndreaptă dinspre Bulevardul Unirii către bulevardul 1 Decembrie 1918, asigurând astfel accesul auto și în sens invers.

Pe strada Patriei, sensul unic va fi aplicat doar între strada Viitorului și strada Vulcani.

Cele două străzi vor dispune de locuri de parcare bine delimitate, ceea ce va contribui la evitarea ambuteiajelor frecvente care se formează în prezent în zona în care funcționează clinici medicale.

„Primăria Municipiului Buzău aduce la cunoștință participanților la traficul rutier instituirea din data de 18.04.2023 a sensului unic de circulație a autovehiculelor pe străzile Colonel I. Buzoianu și Patriei din Municipiul Buzău, după cum urmează:

Strada Colonel I. Buzoianu, tronson Gara CF Buzău – Bulevardul Unirii, cu direcția sensului unic dinspre Gara CF Buzău către Bulevardul Unirii;
-strada Patriei, tronson strada Viitorului – strada Vulcani, cu direcția sensului unic dinspre Bulevardul Unirii către strada Vulcani.

PRIMAR,
Constantin Toma

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.