duminică, 25 februarie, 2024

Primăria Buzău caută constructor pentru un proiect de amenajare urbană, în valoare de patru milioane de euro

Primăria Buzău caută constructor pentru un proiect de amenajare urbană, în valoare de patru milioane de euro

Facebook
Twitter
Email

Primăria Buzău a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) proiectul de modernizare a Pieței Dacia. Firmele interesate au la dispoziție două luni pentru a încerca să adjudece lucrarea prevăzută cu un buget de patru milioane de euro, din fonduri europene.

De pe 3 iulie, specialiștii din Primăria Buzău vor analiza ofertele și vor anunța firma câștigătoare. Dacă nu vor fi contestații, de la toamnă sau, cel mai târziu, începutul anului viitor vor începe lucrările.

Centrul oraşului va fi transformat într-o zonă urbană pietonală multifuncţională .

Potrivit proiectului ”Reabilitarea zonei urbane pietonale multifuncţionale Piaţa Daciei şi conectarea la zona extinsă de mobilitate urbana integrală din municipiul Buzău” platoul din faţa Primăriei va arata complet diferit.

Pavajul va fi schimbat în totalitate, iar în locul gresiei va fi pus un granit mat ce va păstra motivele tradiţionale româneşti.

Vor fi montate bănci cu arhitectură modernă, iar fântânile arteziene vor fi adaptate noului stil. De asemenea, zona de spaţii verzi va fi extinsă şi vor apărea şi spaţii noi destinate turiştilor.

De la intersecţia de la „Sfinţii Îngeri” până la magazinul Dacia, Aleea Trandafirilor va fi închisă traficului rutier. Vot fi montaţi stâlpi retractabili pentru ca accesul auto să poată fi permis în cazuri speciale.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.