vineri, 29 martie, 2024

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cere eliminarea taxei pe apa de ploaie în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cere eliminarea taxei pe apa de ploaie în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Taxa pentru apa meteorică plătită de buzoieni şi râmniceni ar putea fi eliminată, iar pentru agenţii economici să fie redusă. Este cerinţa imperioasă a vicepremierului Marcel Ciolacu. Preşedintele PSD Buzău a dat un ultimatul Consiliului Judeţean şi Companiei de Apă să convoace de urgenţă Adunarea Generală a Acţionarilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, pentru adoptarea acestor decizii, pentru ca apoi să fie puse în aplicare de consiliile locale.

Intervenție a liderului organizației județene a Partidului Social Democrat, vicepremierul Marcel Ciolacu, în războiul dintre municipalitatea buzoiană, pe de o parte, și Compania de Apă, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, condusă de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, de cealaltă.

Astfel, Ciolacu, solicită ADI „Buzău 2008” să elimine costurile pe care cetățenii din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat le plătesc pentru apa meteorică, și scăderea cu 30 la sută, a prețului pe care agenții economici trebuie să-l plătească pentru colectarea apei meteorice.

„Sunt două măsuri desprinse din concluziile unui studiu comandat de municipalitate la începutul anului și care a fost între timp finalizat. Așa cum m-am zbătut ca Buzăul să primească fonduri pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală, îmi doresc acum ca oamenii din Buzău și Râmnicu Sărat să plătească facturi mai mici la întreținere, prin eliminarea costurilor legate de apa meteorică. De asemenea, este o măsură care va sprijini și va încuraja și consumatorii agenți economici”, spune, prin intermediul unui comunicat de presă, Marcel Ciolacu.

În acest sens, vicepremierul a solicitat Consiliului Județean Buzău și Companiei de Apă Buzău convocarea de urgență a Adunării Generale a Acționarilor ADI „Buzău 2008” pentru formalizarea legală a acestor măsuri: „Mă aștept ca aceste lucruri să fie duse la îndeplinire cât mai repede de factorii responsabili. Cetățenii din Buzău și Râmnicu-Sărat au dreptul la apă mai ieftină și la servicii de calitate din partea autorităților locale”, a mai spus deputatul social-democrat Marcel Ciolacu, vicepremier și președinte al PSD Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.