joi, 29 februarie, 2024

VIDEO Președintele Pro Democrația, Horațiu Anghelescu, cercetat în stare de libertate pentru evaziune fiscală

VIDEO Președintele Pro Democrația, Horațiu Anghelescu, cercetat în stare de libertate pentru evaziune fiscală

Facebook
Twitter
Email

Joi dimineaţa, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, poliţiştii din Buzău au efectuat 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi din municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală. Printre cei vizaţi este şi Horaţiu Anghelescu, fost secretar de stat.

UPDATE Horațiu Anghelescu va fi cercetat în stare de libertate.

UPDATE Din imobilul în care locuiește Horațiu Anghelescu au fost scoși mai mulți saci plini cu documente. Percheziţiile la domiciliul lui Horaţiu Anghelescu s-au încheiat în jurul orei 12.00. Fostul secretar de stat a declarat că anchetatorii i-au comunicat că este suspect într-un dosar, dar nu știe dacă pentru evaziune fiscală, în legătură cu o firmă de construcţii pe care o deţine, dar că nu cunoaşte amănunte.

Horațiu Anghelescu a plecat cu maşina personală la sediul IPJ pentru audieri. „Am făcut recuperare de TVA, dar nu ilegală”, a precizat Anghelescu.

În Buzău, descinderile au avu loc în municipiul reşedinţă de judeţ în 12 locaţii şi în alte şapte în localităţi din judeţ. De asemenea, alte două percheziţii au avut loc în Vrancea, patru în Bucureşti şi două în Suceava.

Vizat de anchetă este fostul secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale din Guvernul Cioloș, Horațiu Anghelescu, președinte al Asociației „Pro Democrația” Buzău, imobilul unde funcționează asociația și unde își are sediul și firma vizată de cercetări, fiind verificat în acest moment.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012–2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăți comerciale, ar fi constituit un circuit infracțional în vederea eludării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăți comerciale controlate de către persoanele bănuite. Cei în cauză, prin acțiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăților implicate în circuitul infracțional a mai multor achiziții și livrări de bunuri și servicii, deducând ilegal T.V.A și diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. La activități participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Vrancea, Suceava, precum și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.