vineri, 19 iulie, 2024

Președintele CJ Buzău Cristi Bîgiu a inaugurat primul birou din teritoriu de eliberare a cazierelor

Președintele CJ Buzău Cristi Bîgiu a inaugurat primul birou din teritoriu de eliberare a cazierelor

Facebook
Twitter
Email

Președintele Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a participat, joi, la inaugurarea oficială a punctului de eliberare a cazierelor judiciare de la Râmnicu Sărat, unul din cele trei birouri deschise în baza protocolului încheiat între Consiliul Județean și Inspectoratul Județean de Poliție. Începând de astăzi, locuitorii din zona Râmnicului, Pogoanele și Pătârlagele nu trebuie să mai vină la Buzău pentru a solicita și a obține cazierul judiciar. În baza protocolului, Consiliul Județean a furnizat tehnica necesară eliberării cazierului, iar Inspectoratul de Poliție a pus la dispoziție spațiile. În același timp, primăriile s-au ocupat de igienizarea spațiilor în care vor funcționa birourile. Astfel, locuitorii din zonele menționate nu trebuie să se mai deplaseze și să mai piardă timp pe drum”, a declarat Cristi Bîgiu.

Un alt aspect foarte important este acela că orice persoană aflată în zonă poate obține cazierul judiciar, chiar dacă nu are domiciliul în zonă. ”Am dorit să deschidem aceste birouri locale pentru a facilita accesul buzoienilor la serviciul de obținere a cazierelor. Încercăm, prin toate aceste măsuri pe care le luăm, să aducem administrația mai aproape de cetățean, în beneficiul acestuia”, a mai spus Cristi Bîgiu.

La eveniment au mai participat Laurențiu Pantazi, comandant șef IPJ Buzău, Viorel Holban, primarul municipiului Râmnicu Sărat și Gabriel Baltă, prefectul județului Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.