duminică, 5 mai, 2024

Premieră la spitalul Râmnicu Sărat. O echipă de medici condusă de palestinianul Adnan Al Aloul a extirpat o tumoră uriașă

Premieră la spitalul Râmnicu Sărat. O echipă de medici condusă de palestinianul Adnan Al Aloul a extirpat o tumoră uriașă

Facebook
Twitter
Email

Un pacient de 57 de ani a fost salvat printr-o intervenție laparoscopică efectuată în premieră la spitalul din Râmnicu Sărat, la scurt timp după ce unitatea a fost redeschisă pacienților non-COVID. O echipă condusă de medicul de origine palestiniană, Adnan Al Aloul, a extirpat joi o tumoră foarte mare care strangula intestinul gros.

Pacientul, un bucureștean de 57 de ani, a intrat în atenția chirurgului Adnan Al Aloul la începutul lnii mai, imediat ce spitalul municipal Râmnicu Sărat a putut interna pacienți non-COVID după un an în care a fost unitate tampon.

Tumora uriașă i-a fost descoperită la investigațiile efectuate la Râmnicu Sărat pe data de 8 mai 2021. ”I-am facut colonoscopie unde s-a descoperit o tumoră stenozantă la 55 de centimetri de la orificiul anal, unde nu s-a putut să treacă colonoscopul de aceasta”, a declarat medicul Adnan Al Aloul.

Din biopsiile prelevate, spune medicul AlAloul, a fost emis diagnosticul de cancer de colon iar CT-ul abdomen și pelvis a arătat o tumoră a colonului descendent și o obstrucție severă, la cinci centimetri de flexura splenică, fără adenopatie și metastaze la distanță.

Operația a fost efectuată pe 20 mai, de echipa formată din Adnan Al Aloul, chirurg principal, dr. Zoltan Kover, expert chirurg laparoscopist din spitalul CF București, și chirurgul râmnicean Silviu Șavga.

În acest caz, s-a intervenit laparoscopic pentru efectuarea hemicolectomiei stângi cu limfadenectomie laparoscopică. Pacientul se află în recuperare la spitalul municipal Râmnicu Sărat.

Medicul de origine palestiniană Adnan al Aloul, în vârstă de 51 de ani, a fost angajat în vara anului 2018 la spitalul din Râmnicu Sărat, în urma unui concurs organizat de conducerea unităţii medicale.

De aunci, au devenit o obișnuință intervențiile laparoscopice cu aparatura pe care unitatea spitalicească o avea de mai mulți ani în dotare, însă nefolosită.

Doctorul născut la Ierusalim a înregistrat pentru unitatea buzoiană performanţe din ce în ce mai notabile. La scurt timp după angajare, echipa de chirurgi coordonată de el a salvat viaţa unei femei de 59 de ani care avea o tumoră mamară gigant.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.