Prefectura Buzău împarte dreptatea în scandalul dintre Primărie si Compania de Apă

O hotărâre de Consiliu Local a stârnit nemulțumirea în rândul unor consilieri, care spun că proiectul nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. De cealaltă parte, reprezentantii Serviciului juridic din Palatul Comunal spun că toate procedurile legale au fost respectate. Acum, Prefectura va fi institutia care va decide cine are dreptate în acest conflict.

Proiectul privind mandatarea unui angajat al Primăriei la următoarea şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă Buzău, supus la vot la ultima sedinta a Consiliului Local, a intrat in vizorul Prefecturii Buzau.

Deşi în cadrul şedinţei de consiliu din data de 26 mai s-a anunţat un rezultat, câteva zile mai tarziu, în procesul verbal al şedinţei, a fost consemnat un alt rezultat, mult schimbat fata de cel anunţat iniţial. Acest lucru a fost sesizat de doua ori la Prefectura Buzău, pe de-o parte de către unii alesi locali, pe de altă parte, de către reprezentanții Companiei de Apă Buzău.

Situaţia este una fără precedent, spun consilierii locali care au sesizat posibilele ilegalităţi comise de către cei din fruntea Primăriei Buzău. Conform legii, Instituţia Prefectului va oferi, până pe 12 iunie, un răspuns oficial. Cel mai probabil, pe fir ar putea intra şi organele de cercetare penală, dacă se consideră că s-a comis un abuz.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI