Prefectul de Buzău cere bani Guvernului, ca să repare drumurile avariate duminică de viituri

Foto Dan Dănuț / Facebook

Prefectul judeţului Buzău va solicita sprijin urgent din partea Guvernului pentru refacerea drumurilor distruse duminică de ape. O rupere de nori produsă duminică a lăsat în urmă un adevărat dezastru. Cele mai mari pagube au fost înregistrate în comunele Chilii şi Mânzălești.

În comuna buzoiană Mânzălești, o ploaie torențială a lăsat în urma ei pagube mari. Câteva drumuri au fost distruse de apele învolburate. Distrugeri însemnate s-au înregistrat și în comuna Chiliile, acolo unde trei gospodării au fost inundate de ape.

De asemenea, o porțiune a drumului național 10, care leagă Buzăul de Brașov, a fost acoperită de aluviuni. Doar intervenția promptă a drumarilor a făcut ca drumul să fie deblocat după mai multe zeci de minute.

VIDEO Viorel Bănică / Lopătari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a deplasat în cele două comune mai multe echipaje, care au acționat pentru evacuarea apei din curțile oamenilor.

Prefectul judeţului Buzău George Sava a anunțat luni că va solicita de urgență sprijin din partea Guvernului pentru refacerea drumurilor distruse de ape.

Buzăul s-a aflat duminică după-amiază sub avertizare de Cod Portocaliu de furtuni, pentru nordul şi vestul judeţului. În unele zone, precipitațiile au căzut în cantități de până la 25 de litri pe metru pătrat.

Fii Reporter