Precizări ale Primăriei Râmnicu Sărat, în cazul surpării asfaltului: ”nu a fost culpa operatorului de Apă-Canal ori a societății care gestionează parcările din municipiu”

Conducerea Primăriei Râmnicu Sărat exclude varianta ca surparea de pe Mihail Kogălniceanu, de joi dimineață, să se fi produs din vina operatorului de Apă-Canal ori a societății care gestionează parcările din municipiu. Autoritățile anunță, printr-un comunicat de presă, măsurile luate în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență programată în urma incidentului care a produs avarierea unui autoturism.

La ora 14.00, a fost convocată o Ședintă a Comitetului Local pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost prezentate datele primelor investigațiilor și s-au dispus măsuri pentru perioada imediat următoare. Dintre măsuri, se evidențiază decizia de a se menține restricțiile de circulație și cele de sporire a măsurilor ce se impun a fi luate pentru siguranța pietonală. Pentru vineri a fost convocată o altă ședintă a Comitetului Local pentru Situații de Urgență pentru a face o nouă evaluare a situației.

Potrivit conducerii Primăriei Râmnicu Sărat, au fost dispuse măsuri pentru asigurarea zonei, imediat după producerea incidentului, au fost luate măsuri de restricționare a traficului rutier, deviindu-se traficul greu pe un alt traseu pentru vehiculele ce se deplasau în direcția Focșani-Buzău. Pentru celălalt sens a fost menținută circulația tuturor vehiculelor, indiferent de tonaj.

”Concomitent au fost făcute evaluări ale situației create, de către mai multe instituții abilitate, inclusiv a unei expertize tehnice din partea unui specialist autorizat pentru a identifica posibilele cauze ale surpării și pentru a preîntâmpina alte eventuale incidente similare în zonă”, se arată în comunicatul de presă semnat de primarul Sorn Cîrjan.

Conducerea Primăriei Râmnicu Sărat fac precizări și în legătură cu posibilele cauze ale surpării terenului. ”Din datele preliminarii, analizate și conexate de specialiști, nu sunt indicii care să conducă la concluzia că incidentul ar fi putut să se producă din culpa operatorului de Apă-Canal ori a societății care gestionează parcările din municipiu. Cel mai probabil terenul s-a surpat în urma prăbușirii boltei unei construcții subterane din cărămidă (ziduri construite în tehnică dublă) sub forma unei cămări, despre care specialiștii în cultură apreciază ca ar avea și valoare arheologică”, se mai arată în comunicatul prin intermediul căruia autoritățile din Râmnicu Sărat țin să asigure populația că producerea unor evenimente similiare nu este iminentă iar blocurile și construcțiile din zonă nu sunt în pericol de a se prăbuși.

În finalul comunicării publice, autoritățile din Râmnicu Sărat fac apel către locuitorii străzilor Dorobanți și Digului, artere rutiere pe care va fi direcționat traficul greu în sensul de mers Focșani-Buzău, să înțeleagă situația și să accepte temporar eventualele neplăceri ale acestei măsuri.

Fii Reporter