sâmbătă, 15 iunie, 2024

Povestea sfâșietoare a lui Răzvan, un tânăr bolnav dintr-un centru de plasament. Viața lui depinde de noi

Povestea sfâșietoare a lui Răzvan, un tânăr bolnav dintr-un centru de plasament. Viața lui depinde de noi

Facebook
Twitter
Email

Răzvan Matragoci, un tânăr dintr-un centru de plasament, a strâns până la vârsta de 19 ani o experiență de viață care înduioșează până la lacrimi. Crucea Roșie a pornit o campanie umanitară.

Răzvan și-a petrecut aproape toată copilăria în centrele de plasament din județul Buzău. Nu ştie cum este să creşti lângă o mamă, ce înseamnă să te întrebe cineva dacă ai mâncat sau cu ce vrei să te îmbraci, nu știe cum este ca atunci când îți frige fruntea să vină cine te iubește să îți ia temperatura cu dosul palmei

I-a murit mama când el avea doar patru ani. Femeia era foarte tânără, avea doar 24 de ani când s-a stins. Povara apasă și acum pe sufletul tânărului, deoarece își amintește destul de clar momentul când s-a trezit din somn, dimineața, lângă mama lui care zăcea fără suflare.

Tatăl nu i-a fost alături, alegând să-l abandoneze într-un centru de plasament. Pierderea mamei fiind extrem de șocantă, Răzvan pur și simplu nu a mai vorbit pentru o perioadă. La scurt timp, bunicul din partea mamei a mers la orfelinat și a parcurs toate demersurile ca să-și ia nepotul sub tutelă.

Din păcate, soarta avea să-i rezerve băiatului noi încercări. Într-o zi, când bunicul a venit de la vie, a căzut de pe bicicletă în fața magazinului din fața curții în care locuiau. Suferise un infarct, iar câțiva trecători au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Răzvan se juca în curte iar când a auzit sirena ambulanței și-a aruncat privirea peste gard și l-a văzut pe bunicul său întins pe carosabil, cu un asistent medical deasupra lui care încerca să il readucă pe bătrân la viață. Răzvan a rămas orfan pentru a doua oară, ajungând din nou într-un centru al Protecției Copilului.

Tristețea acumulată a dus la declanșarea bolii cu care se luptă de câțiva ani

La scurt timp după împlinirea vârstei de 13 ani, copilul a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. A urmat o perioadă grea de chimioterapie, de care îşi amintește de fiecare dată când privește semnele adânci rămase pe corpul lui.

A trecut peste acea cumpănă, iar la cinci ani de la acel moment o familie din Germania a vrut să îl adopte pe Răzvan. Lucrurile s-au complicat însă din nou, deoarece boala a revenit, iar adopția nu a mai fost posibilă. De data aceasta, salvarea tânărului este mâinile noastre. Răzvan are nevoie de susținere financiară pe toată perioada tratamentului.

Modalități de donare:

REVOLUT- 0724594351

  1. @giorgi8dgq

 

Cont Lei

RO44BTRL01001201N08290XX

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

 

Cont Euro

IBAN: RO80BTRLEURCRT00N0829001

Swift – BTRLRO22

Beneficiar: Matragoci Răzvan Petre

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.