Povestea de groază din spatele unui recidivist tocmai arestat pentru abuz sexual și șantaj

Arestarea unui individ care a abuzat și șantajat trei minore din Buzău readuce în actualitate un caz cutremurător de viol, încheiat cu sinuciderea victimei. Suspectul este Costel Ghiță, un bărbat care a ispășit 11 ani de închisoare dintr-o condamnare de 15 ani, pentru un viol comis în 1997. Acesta conducea în ultima vreme o asociație de minifotbal.

Zilele trecute, polițiștii buzoieni l-au reținut pe Costel Alexe, un bărbat de 52 de ani, acuzat că a întreținut raporturi sexuale și a șantajat trei minore din Buzău. Individul le racola pe fete pe internet și ajungea să aibă relații cu ele, deși victimele nu au vârste mai mari de 15-17 ani.

Cu unele dintre ele a întreținut relații sexuale, pe altele le-a agresat sexual. În timpul orgiilor, bărbatul le fotografia, după care le șantaja.

Este același individ care, în aprilie 1997, alături de Marius Turcu și alți tineri, băieți și fete, au dus-o pe tânăra Simona Preda, care avea 19 ani atunci, în garsoniera lui Marius Turcu, din cartierul buzoian Micro 14.

Aici, prin violențe fizice și psihice, băieții au supus-o la raporturi sexuale și acte de perversiune sexuală, iar apoi au transportat-o, la cererea ei, în comuna Mărăcineni.

După ce a rămas singură, au susținut anchetatorii, tânăra s-a aruncat de pe podul Mărăcineni în râul Buzău, unde a decedat ca urmare a „asfixiei mecanice consecutivă submersiei (înecului)”, fiind auzită de un sătean în timp ce striga după ajutor.
Corpul fetei a fost descoperit la circa zece ore de la momentul căderii de pe podul Mărăcineni, de câțiva copii aflați la pescuit.

Prima hotărâre a unei instanțe a fost pronunțată la trei ani de la moartea Simonei Preda. Prin sentința penală nr. 57/04.04.2000, magistrații Tribunalului Buzău l-au condamnat pe Costel Ghiță la 15 ani de închisoare pentru perversiuni sexuale și viol urmat de decesul victimei.

Șase ani mai târziu, timp în care a stat în arest preventiv, unde a contestat măsura prin refuz de hrană, Costel Ghiță si Marius Turcu au fost condamnați definitiv la 15, respectiv 17 ani de închisoare.

Decizia a fost luată la 9 septembrie 2003, de un completul de 3 al ICCJ. La baza condamnării a stat atât un denunț al coinculpatului Valentin Musat, cât și jurnalul intim al victimei, document care i-ar fi determinat pe anchetatori să susțină cu ușurință ideea sinuciderii.

Pe 19 martie 2008, după aproape 11 ani de detenție, Costel Ghiță a fost eliberat condiționat, iar de atunci a făcut demersuri pentru a-și dovedi nevinovăția. Ghiță susținea că nu a violat-o pe Simona Preda și că, de fapt, victima Simona Preda nu și-a luat viața, ci ar fi fost ucisă, pe 20 aprilie 1997.

Pedeapsa pare că nu a reuşit să-i astâmpere obsesiile. Săptămâna trecută, bărbatul care ar fi abuzat sexual trei adolescente a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Ancheta a scos la lumină detalii terifiante despre modul în care buzoianul de 52 de ani îşi ademenea victimele, toate minore, în biroul pe care-l avea amenajat într-un complex sportiv.

Individul nu şi-ar fi ales victimele la întâmplare. Surse din anchetă spun că tinerele pe care le-a racolat, cu vârste între 15 şi 17 ani, erau iubitele unora dintre tinerii fotbalişti care jucau pe terenurile administrate de el.

El le-ar fi abordat atunci când veneau să îşi susţina iubiţii, apoi le-ar fi scris de pe un cont de Facebook fals şi, ulterior, s-ar fi întâlnit cu adolescentele.

Costel Ghiţă le-ar fi obligat de nenumărate ori, timp de un an, să întreţina relaţii sexuale cu el, iar apoi le-ar fi şantajat cu poze indecente. Individul neagă însă toate acuzaţiile, spunând că fetele sunt prostituate minore, pe care le-a plătit.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau