joi, 22 februarie, 2024

Poveste de groază, la final. Romii care au ucis un cioban, pentru că se iubea cu două surori, și-au aflat pedepsele

Poveste de groază, la final. Romii care au ucis un cioban, pentru că se iubea cu două surori, și-au aflat pedepsele

Facebook
Twitter
Email

Patru frați romi din comuna buzoiană Ziduri, care în 2008 au ucis un cioban originar din Alba și l-au îngropat pe câmp pentru a ascunde crima, au primit pedepse cumulate de 80 de ani. Autorul principal a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

Potrivit Tribunalului Buzău, pentru fapta sa, Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Fratele său, Victor Muti, a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti și Ghenciu Tudorița, câte 15 ani închisoare.

fratii-criminali-din-ziduri-au-fost-trimisi-in-judecata-au-omorat-un-cioban-pentru-ca-se-iubea-cu-doua-suroriLa începutul anului 2015, Marian Muti (foto) a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat și lipsire de libertate în mod ilegal, Victor Muti, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și lipsire de libertate în mod ilegal, Veta Muti, pentru omor, la fel și Ghenciu Tudorița, toți aceștia făcându-se vinovați de omorârea lui Dorel Greuruș, de 38 de ani, cioban, din comuna Petrești, județul Alba, care trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.

Din cercetările efectuate de procurori, a reieșit că, în cursul anului 2007, bărbatul, care muncea ca cioban la Ziduri, ar fi început o relație de concubinaj cu o femeie și cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din județul Buzău.

În luna martie a anului 2008, cei patru inculpați, frați, aflați în casa părinților lor din satul Heliade Rădulescu, comuna Ziduri, au aplicat victimei, în mod succesiv și repetat, lovituri cu pumnii și picioarele. Pentru a ascunde fapta, inculpații au înfășurat cadavrul cu o pătură și cu o folie, după care l-au transportat cu căruța în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.

În ziua următoare, gândindu-se că victima putea fi lesne descoperită, atât din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, cât şi datorită adâncimii brazdei în care a fost îngropat cadavrul, inculpaţii Muti Victor, Muti Veta şi Ghenciu Tudoriţa s-au deplasat cu căruţa la locul unde a fost îngropat cadavrul, au procedat la dezgroparea acestuia, după care s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”. Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ ce a fost tasat cu picioarele.

După ce au revenit în sat, unde rămăsese Muti Marian, aceştia au avut o nouă discuţie în timpul căreia s-a ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropată victima a doua oară ar putea da de bănuit datorită lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective. În acest context, inculpaţii au găsit o altă soluţie, respectiv aceea de a acoperi locul unde fusese îngropată victima cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului.

Fapta celor patru odioși nu a fost descoperită până în anul 2014, când inculpatul Marian Muti, care a ascuns fapta timp de șase ani, cuprins de remușcări, s-a autodenunțat și a sesizat organele de poliție. În urma cercetării la faţa locului efectuată de către organele de poliţie, conform celor declarate de către inculpat, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum şi bucăţi de material textil.

Analizarea fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a relevat faptul că materialul scheletic prezenta leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.

În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate.

În ceea ce privește fapta de lipsire de libertate în mod ilegal reținută în sarcina inculpaților Muti Marian și Muti Victor, probatoriul a relevat faptul că, în anul 2007, anterior infracțiunii de omor, la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, aceștia, aflați tot în casa părinților lor, l-au legat cu lanțuri și sârme pe martorul H.T., iar în timp ce acesta se afla în imposibilitate de a reacționa, au urinat pe el.

Momentele au fost surprinse într-o serie de fotografii care au fost răspândite ulterior la cunoscuți, una dintre acestea ajungând și în posesia organelor judiciare. Lipsirea de libertate a victimei a continuat până la venirea ajutorului șefului de post al comunei care a procedat la eliberarea acestuia.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.