Porţi deschise elevilor buzoieni, la Poliţie şi ISU

Marţi, între orele 9 – 13, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău îşi va deschide porţile pentru elevii buzoieni care doresc să observe îndeaproape o parte din tehnica folosită de poliţişti în activitatea de combatere a infracţionalităţii.  În curtea inspectoratului vor fi amenajate „ateliere”, unde vor fi expuse un laborator mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente, echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, autospeciale aflate în dotarea Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, inclusiv o motocicletă.

Nu vor lipsi nici „câinii poliţişti”, atât de utili în activitatea de depistare a suspecţilor, precum şi în activitatea de patrulare, prindere şi imobilizare a infractorilor. În perioada 1 – 5 aprilie, la sediul ISU Buzău, se organizează „Ziua porţilor deschise”. Zilnic, între orele 09.00 – 14.00, au acces grupurile de elevi planificate conform solicitărilor primite, dar şi alte categorii de cetăţeni.

Au solicitat prin adrese scrise până în prezent 15 grădiniţe, şcoli şi licee pentru efectuarea de vizite cu grupuri de copii, la sediul inspectoratului şi un număr de 8 şcoli şi licee pentru efectuarea unor exerciţii şi prezentări de teme pentru care personalul I.S.U. Buzău se va deplasa la sediile acestora.

În cadrul aceluiaşi program iniţiat de IŞJ Buzău, marţi, de la ora 16.00, aproximativ 40 de copii de la Şcoala Generală „Cpt. av. Mircea T. Bădulescu” Buzău vor avea ocazia să se întâlnească pentru prima dată în viaţa lor cu un scriitor român.

Cu acest prilej, va fi lansată cartea de versuri a prof. Stelian Grigore, „Morile văzduhului”. Stelian Grigore a publicat până în prezent 10 cărţi şi este membru titular al Ligii Scriitorilor Români, filiala Braşov. Timp de peste 40 de ani, acesta a predat limba şi literatura română la Şcoala Generală din comuna Ţinteşti.

Fii Reporter