miercuri, 24 aprilie, 2024

Pompierii și jandarmii buzoieni sunt pregătiți de intervenții în perioada sărbătorilor

Pompierii și jandarmii buzoieni sunt pregătiți de intervenții în perioada sărbătorilor

Facebook
Twitter
Email

Vremea se anunță frumoasă de Paște, așa că este de așteptat ca foarte mulți buzoieni să petreacă sărbătorile în aer liber, la grătare. În acest context, pompierii recomadă cetățenilor care merg la iarbă verde, dar și celor care se duc la biserică, în noaptea de Înviere, să fie precauți, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite.

La Buzau, aproximativ 350 de angajați ai ISU vor fi la datorie, de sărbători, gata să intervină în caz de nevoie. De asemenea, peste 300 de jandarmi vor acţiona în scopul creşterii climatului de siguranţă al cetăţenilor.

Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă de Paște, cu temperaturi în jurul valorii de 20 grade Celsius, așa că este de așteptat ca românii să meargă în număr mare la picnic. În acest context, pompierii recomandă petrecăreților să fie atenți atunci când aprind grătarul, pentru a evita izbucnirea unor incendii.
Pentru că în alți ani au avut loc incidente, în noaptea de Înviere, provocate de lumânările nesupravegheate, reprezentanții ISU recomandă buzoienilor care merg la biserică în zilele de Paște să fie precauți.

Pentru acest sfârşit de săptămână, peste 350 de pompieri din judetul Buzau vor fi pregătiți să intervină în situații de urgență, în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare, principalele priorități fiind acordarea ajutorului medical de urgență și stingerea incendiilor.

RECOMANDĂRI PENTRU SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ:

– manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului;
– evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;
– menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției;
– parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri.

În această perioadă, peste 300 de jandarmi vor acţiona în scopul creşterii climatului de siguranţă al cetăţenilor.

Pe timpul procesiunii din Vinerea Mare și în noaptea de Înviere, jandarmii din cadrul Inspectoratului împreună cu colegi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiești vor asigura ordinea publică în zona lăcaşurilor de cult atât din municipiul, cât şi din judeţ, locaţii unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către acestea pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Totodată, efectivele de jandarmi vor patrula zilnic în zona de agrement Haleş – Ciolanu și vor asigura capacități de intervenție pe întreg teritoriu al județului Buzău în scopul creşterii climatului de siguranţă al cetăţenilor.

”Deoarece a trecut sezonul rece și iubitorii de drumeții pe munte se pot bucura, acum, de o vreme mai blândă, avem obligația de a reaminti că pericole încă există, în special pe anumite trasee montane. Tocmai de aceea, recomandăm celor care doresc să își petreacă Paștele în zonele de munte ale județului să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo și la starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului”, se arată într-un comunicat al jandarmilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău le recomandă cetăţenilor care participă la oficierea slujbelor religioase dedicate Sărbătorilor Pascale să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu alte persoane.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.