Pompierii au amendat sâmbătă noapte mai multe cluburi și discoteci din Buzău

Pentru a preveni evenimente asemenea incendiului de la Bamboo, specialiştii din inspecţia de prevenire, din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu”, au descins sâmbătă în mai multe cluburi și discoteci din oraș.

În perioada 21-22 ianuarie, au fost executate un număr de opt controale la obiective cu afluenţă mare de persoane din categoria cluburi şi discoteci de pe raza întregului judeţ. Au fost constatate 16 deficienţe, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, nouă avertismente şi șapte amenzi, în cuantum de aproximativ 3.500 de lei.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 4 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

De asemenea, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.

Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecţie a celor care frecventează astfel de locaţii, reamintim următoarele obligaţii pe care administratorii trebuie să le respecte:
– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu;
– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Fii Reporter