miercuri, 19 iunie, 2024

Polițistul care a provocat un accident mortal în timp ce conducea beat a ajuns în arest. Fusese plasat sub control judiciar

Polițistul care a provocat un accident mortal în timp ce conducea beat a ajuns în arest. Fusese plasat sub control judiciar

Facebook
Twitter
Email

Polițistul din Nehoiu, județul Buzău, care a produs un accident în noaptea de 28 spre 29 aprilie 2023, soldat cu moartea unui bărbat, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a ajuns în arest. Analiza toxicologică a relevat că polițistul avea o alcoolemie de 1,11 g/l în sânge.

Agentul de poliție Bogdan Pescaru, în vârstă de 24 de ani, a fost implicat într-un accident mortal petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Drumul Național 10, în localitatea Nehoiașu. Venea de la o petrecere în momentul în care a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un autotractor staționat.

Pasagerul din dreapta sa, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Nehoiu, a decedat pe loc în urma impactului cu vehiculul de mare tonaj. Potrivit rezultatelor testului cu aparatul Dragger, agentul de poliție avea o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Şoferul implicat în accidentul rutier este poliţist în cadrul postului de poliţie Nehoiu. Se afla în timpul liber. La acest moment se fac cercetări de către Serviciul rutier, sub îndrumarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”, a transmis IPJ Buzău.

Duminică, 30 aprilie 2023, la expirarea celor 24 de ore din ordonanța de reținere, polițistul a fost eliberat din arest, instanța dispunând luarea măsurii controlului judiciar.

Imediat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a solicitat instanței de judecată să dispună de arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Joi, magistrații Tribunalului Buzău au admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele.

„În fapt, în timp ce numitul Pescaru Bogdan, polițist în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Buzău – Postul Poliție Siriu conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48 mg/l în aerul expirat, pe fondul neatenţiei şi neadaptării vitezei în curbă, a pierdut controlul mașinii, a intrat în derapaj și apoi în coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părții carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta față”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 g/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltată. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele continuă cercetările pentru săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.