vineri, 29 martie, 2024

Polițiștii locali revin în ianuarie la paza școlilor

Polițiștii locali revin în ianuarie la paza școlilor

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii locali care aveau în sarcină paza școlilor, liceelor și grădinițelor din oraș vor reveni la vechile locuri de muncă, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Contractele cu firmele private de pază expiră la 31 decembrie 2018 și nu vor mai fi prelungite.

”Polițiștii locali vor reveni la paza școlilor de la 1 ianuarie. Nu o spun cu bucurie, ci cu regret. Plata acestor oameni ne costă mai mult decât dacă am fi făcut-o cu firme private de pază. Subiectul nu e încheiat, așteptăm să se pronunțe justiția. În caz că vom avea câștig de cauză, vom proceda la desfacerea contractelor de muncă. Dar până atunci va mai trece mult timp, procesul e abia pe fond”, a anunțat azi primarul Constantin Toma.

În 2017 și 2018, Primăria Buzău a plătit pentru același serviciu de două ori, atât firmelor de pază, cât și polițiștilor locali pe care nu a putut să-i disponibilizeze, fiind relocați altor obiective și să patruleze pe străzi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.