Polițiștii locali disponibilizați, băgați de marți în concediu de odihnă

Primarul Constantin Toma a anunţat că aceştia vor intra în concediu de odihnă sau îşi vor lua zilele libere restante. Abia după aceea, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, poliţiştii ar putea intra inclusiv în concedii fără plată.

Primarul Constantin Toma a postat un mesaj video pe pagina de socializare prin care explică ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu poliţiştii locali care au câştigat în instanţă suspendarea aplicării noii organigrame. Potrivit primarului Toma, şcolile au încheiat deja contracte cu firme de pază, iar poliţiştii locali nu se vor putea întoarce la vechile locuri de muncă, astfel că aceştia vor intra în concediu.

Potrivit primarului Constantin Toma, neaplicarea noii organigrame ar putea duce inclusiv la pierderea proiectelor pe fonduri europene. Acesta a mai spus că în cazul în care disputa din instanţă se va prelungi mai mult de două luni poliţiştii locali în cauză ar putea intra chiar şi în concediu fără plată.

Primarul Constantin Toma a făcut recurs la decizia de de vineri a magistraţilor. Instanţa superioară este Curtea de Apel Ploieşti, dar primarul Toma a precizat că va cere strămutarea la Braşov, pe motiv că mama unuia dintre avocaţii poliţiştilor locali lucrează la Curtea de Apel Ploieşti.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI