joi, 18 aprilie, 2024

Poliţiştii din Buzău încadraţi din sursă externă au depus astăzi jurământul

Poliţiştii din Buzău încadraţi din sursă externă au depus astăzi jurământul

Facebook
Twitter
Email

Un număr de 59 de agenți de ordine publică, rutieră și conductori câini, încadrați din sursă externă în urma concursului desfășurat la data de 19 noiembrie 2016, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, au depus jurământul de credință.

Angajamentul luat reprezintă primul pas al noilor agenți spre asumarea de răspunderi în numele societăţii.

În perioada următoare, agenţii vor lua parte la un curs intensiv de pregătire teoretică şi practică, organizat la instituțiile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căruia vor învăța tainele meseriei de polițist.

După absolvirea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru trei luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliție.

La sfârșitul celor șase luni de probă, aceștia vor susține un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 59 de agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24, în slujba comunității.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.