miercuri, 6 decembrie, 2023

Polițiștii din Buzău au lăsat fără permis un vitezoman de 61 de ani, din București

Polițiștii din Buzău au lăsat fără permis un vitezoman de 61 de ani, din București

Facebook
Twitter
Email
Aflat în tranzit prin județul Buzău, un șofer bucureștean, de 61 de ani, a rămas pieton și a încasat o amendă usturătoare, după ce polițiștii de la Rutieră l-au depistat în timp ce conducea pe DN2 E85 cu o viteză de 156 km/h, în afara localității Costești.

Pe segmentul de drum respectiv, limita maximă admisă este de 100 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare 945 de lei, conform legislației în vigoare.
 
De asemenea, polițiștii buzoieni i-au reținut bucureșteanului de 61 de ani permisul de conducere în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile.
 
Polițiștii atrag atenția că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.
 
Viteza excesivă a fost abaterea cea mai des întâlnită, ieri, de către echipajele Serviciului Rutier aflate în misiune pe șoselele din județul Buzău.
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 217 sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.750 de lei, pentru neregulile constatate în trafic, cele mai multe fiind la viteză, 100. De asemenea au fost reținute  în vederea suspendării nouă permise de conducere, dintre care șase pentru neacordare  prioritate auto, două pentru depășiri neregulamentare și unul pentru viteză. 
 
Tot ieri au fost reținute patru certificate de înmatriculare și întocmite două dosare penale (unul pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și altul pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere).
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.