Polițiștii buzoieni au reținut o escroacă din Argeș, membră a unei bande de escroci care înșelau prin metoda ”accidentul”

O tânără de 20 de ani, din Pitești, a fost arestată de polițiștii buzoieni, sprijiniți de colegi de la IPJ Argeș, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Ea făcea parte dintr-o rețea de escroci care înșelau prin metoda ”accidentul”, cărora le-a căzut victimă și o buzoiancă în vârstă de 59 de ani, din comuna Berca.

Poliţiştii buzoieni din cadrul Secţiilor de poliţie rurală Berca, Beceni şi Mărăcineni, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „accidentul”.

În urma percheziţiilor au fost ridicate şase telefoane mobile, bani, bunuri de uz casnic şi alte înscrisuri ce au legătură cu comiterea faptelor de acest gen.

Potrivit polițiștilor, la sfârşitul lunii septembrie, o buzoiancă în vârstă de 59 de ani, din comuna Berca, a fost contactată telefonic de către un tânăr de 33 de ani, aflat în penitenciarul Colibaşi. Acesta, invocând implicarea unei rude a victimei într–un eveniment rutier, a determinat-o să-i remită în decursul a două zile, sume de peste 2.100 euro şi 24.000 de lei, care au fost preluate de o persoană, angajată de bănuit prin intermediul unui site de publicitate online.

Bănuitul a fost ajutat de alte două persoane private de libertate, precum şi de o tânără de 20 de ani din Piteşti, care prelua sumele de bani provenite din activitatea infracţională.

Poliţiştii buzoieni au reţinut tânăra de 20 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, iar instanţa a luat măsura arestării preventive pentru 30 zile.

De asemenea poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuiţilor şi recuperarea prejudiciului. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Compartimentului de Operaţiuni Speciale.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI