Polițiștii au dat în minivacanța de Anul Nou amenzi de sute de milioane de lei vechi

Polițiștii buzoieni mobilizați în perioada 30 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, pentru siguranţa cetăţenilor, la nivelul judeţului Buzău, au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 73.440 de lei. Poliţiştii continuă şi astăzi acțiunile pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În minivacanța de sfârșit de an, peste 500 de poliţişti buzoieni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 35 de infracţiuni, 26 de natură judiciară, 5 la regimul circulaţiei, una pe linie de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi una la regimul silvic. Totodată, au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 73.440 de lei.

Poliţiştii au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, nerespectarea legislației privind ordinea şi liniştea publică, 19 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, şi 7 la alte acte normative.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 71, dintre care 21 pentru încălcarea regimului legal de viteză. De asemenea în cadrul acţiunilor, pentru abaterile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere.

Poliţiştii sunt prezenţi şi astăzi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI