duminică, 14 iulie, 2024

Polițiști acuzați că au bătut un copil. Cazul este în atenția procurorilor buzoieni

Polițiști acuzați că au bătut un copil. Cazul este în atenția procurorilor buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Este anchetă la Buzău după ce mama unui băiat de 12 ani acuză doi polițiști ca i-ar fi bătut copilul. Totul s-ar fi petrecut în urmă cu o săptămână, atunci când polițiștii au primit o sesizare potrivit căreia un bătrîn ar fi fost agresat chiar de nepoții săi.

Cei doi băieți, unul de 12 ani, celălalt de 15 ani, au fost duși la un centru de primire pentru minori în regim de urgență. Acum, atât Direcția pentru Protecția Copilului cât și poliția fac cercetări.

Băiatul de 12 ani era în vacanță la bunicul matern, împreună cu fratele său mai mare cu trei ani. În urma cu o săptămână, bunicul a sunat la 112 și a anunțat că cei doi băieți sunt violenți.

Doi agenți de la postul de poliție din localitate s-au deplasat la fața locului și au decis transportarea minorilor la un centru de primire în regim de urgență, după care au luat legătura cu părinții minorilor.

”Socrul meu probabil a consumat alcool și a început să-i de afară pe amândoi. Apoi a dat telefon la poliție zicând că au fugit de acasă”, declară Alexandru Crețu, tatăl copiilor.

După ce a fost internat în centrul din subordinea DGASPC Buzău, unul dintre minori, cel în vârstă de 12 ani, a povestit mamei că a fost agresat de cei doi polițiști.

”În seara când a venit poliția să-i ia, i-a alergat pe stradă, copiii s-au speriat, au dat să fugă la un văr de-al meu, au intrat în curte și din curte i-au luat. Pe Ștefan l-a apucat de cap și l-a lovit cu capul de mașină iar pe Vivian l-a lovit într-o bară de fier”, susține Gabriela Crețu, mama copiilor.

La internarea în centrul de primire, băiatul a fost examinat medical, însă nu prezenta urme de violență. A doua zi, însă, pe corpul minorului au putut fi observate câteva vânătăi. Reprezentanții Protecției Copilului Buzău au început acum o cercetare internă în acest caz și au sesizat posibilul abuz.

”În momentul instituirii măsurii de protecție conform documentelor medicale întocmite la nivelul centrului de către asistentul medical de serviciu, copilul avea o stare generală bună, fără semne pe corp. În ziua următoare, este consemnată în fișa medicală existența unei echimoze”, precizează Roxana Kovacs, purtător de cuvânt DGASPC Buzău.

Polițiștii au deschis la rândul lor o anchetă și au înaintat cazul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

”La momentul depistării, dar și la momentul internării, minorii nu prezentau semne de violență, internarea efectuându-se conform procedurilor, cu verificarea și în prezența reprezentanților DGASPC”, declară Ane-Marie Vrapciu, ofițer de presă IPJ Buzău.

Băiatul este în prezent internat în centrul de primire în regim de urgență. Potrivit reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului, minorul a mai fugit de acasă în două rânduri pînă acum, fiind găsit și redat familiei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.