Poliția ne avertizează: hoții se pot deghiza în colindători, în perioada sărbătorilor

Polițiștii buzoieni recomandă maximă prudență din partea locatarilor, în aceste zile de sărbătoare, pentru a nu deveni victime ale hoților. Infractorii se pot strecura printre colindătorii pe care oamenii au în această perioadă obiceiul să îi primească în blocuri sau chiar în case cu multă lejeritate. Un astfel de caz a apărut deja într-o comună din Buzău. 

O clipă de neatenție ne poate costa scump. A dovedit-o o faptă înregistrată zilele trecute în comuna buzoiană Merei, când niște localnici au rămas fără bunuri de valoare care le-au fost furate de o fată aflată la colindat. 
 
Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au depistat o localnică în vârstă de 13 ani cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Ogrăzile. 
 
Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că evenimentul s-a produs în perioada în care proprietarii erau plecaţi de acasă, bănuiţi fiind doi minori care colindau prin sat chiar în perioada în care aceştia au părăsit imobilul. Bănuita a predat poliţiştilor două telefoane mobile şi mai multe bijuterii sustrase, bunuri ce fuseseră ascunse de minoră într-un imobil nelocuit. 
 
Polițiștii atrag atenția că în preajma sărbătorilor de iarnă, hoții pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
 
Pentru a nu le deveni victime, poliţiştii le recomandă oamenilor să acorde maximă atenţie persoanelor care sună la uşă, să învețe copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa adulților pentru a nu dezvălui că sunt singuri în locuinţă, să anunţe imediat poliţia dacă observă persoane suspecte care staţionează fără motiv în faţa locuinţei, pe casa scării sau care încearcă să descuie uşa, la plecarea de acasă, să nu lase în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru și să asigure uşa locuinţei cu încuietori performante.
 
Fii Reporter
DISTRIBUIȚI