Poliția Locală Buzău va avea organigramă proprie, detașată de cea a Primăriei

Conducerea Primăriei Buzău intenționează să reorganizeze Poliția Locală, prin transformarea ei în instituţie de interes local cu personalitate juridică. Prin această măsură se încearcă desprinderea Poliției Locale Buzău din organigrama Primăriei, document suspendat de o instanță buzoiană în urmă cu aproape o lună.

Conform proiectului de hotărâre care se va afla miercuri pe masa consilierilor locali, noua structură va fi organizată prin „preluarea de personal din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale, precum şi a altor categorii de personal din cadrul aparatului de specialitate al primarului”, urmând ca ulterior să fie votate și noua organigramă, statul de funcții și numărul de personal, regulamentul de organizare şi funcţionare a noii instituții.

În viziunea executivului Primăriei, reorganizarea Poliției Locale rezolvă problema legată de concedierea celor 323 de polițiști care nu au mai prins noua organigramă a Primăriei. Noua conducere din Palatul Comunal susține că aceștia au fost angajați ilegal de fosta administrație și, mai mult ca sigur, ei nu se vor mai regăsi nici în viitoarea formulă propusă pentru instituția publică Poliția Locală.

Cel mai probabil, noua instituție va funcționa cu cel mult 140 de angajați. Cei 323 de polițiști reprimiți la serviciu după decizia Tribunalului Buzău așteaptă acum judecarea contestaţiei formulate de Primăria Buzău, termenul fixat de Curtea de Apel fiind marţi, 27 decembrie 2016.

Fii Reporter