joi, 28 martie, 2024

Poliția i-a prins pe autorii tentativei de jaf de la casa de schimb valutar de pe Ostrovului. Nu sunt români

Poliția i-a prins pe autorii tentativei de jaf de la casa de schimb valutar de pe Ostrovului. Nu sunt români

Facebook
Twitter
Email

Polițiștii buzoieni i-au identificat și reținut pe autorii tentativei de jaf de la casa de schimb valutar de lângă Biserica Sfinții Îngeri. Este vorba despre doi basarabeni, de 25 și 26 de ani, care au fost depistați în Galați. În primăvara acestui an, cei doi au încercat să taie cu un aparat de sudură seiful unde erau ținute valorile însă au incendiat încăperea.

În urma activităţilor specifice desfăşurate şi a probatoriului administrat în cauză, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii buzoieni au prins pe raza judeţului Galaţi un tânăr de 25 ani, totodată fiind adus la audieri şi un alt tânăr aflat în arest preventiv pentru comiterea altor infracţiuni.

Faţă de cele două persoane, poliţiştii buzoieni au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru sesizarea instanţei de judecată, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 30 zile.

Faptele au fost sesizate poliţiei la sfârşitul lunii mai a acestui an, de către administratorul unei case de schimb valutar de pe strada Ostrovului.

Cei doi infractori au pătruns în casa de schimb unde cu ajutorul unui aparat de sudură ar fi încercat să taie seiful unde erau ținute valorile și, din neatenție, au incendiat încăperea. Ulterior cei doi tineri ar fi părăsit clădirea pe un geam și pe o țeavă de gaze.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.