vineri, 23 februarie, 2024

Poliția din Buzău a depistat în trafic mai mulți șoferi care consumaseră alcool. Trei au rămas fără permis

Poliția din Buzău a depistat în trafic mai mulți șoferi care consumaseră alcool. Trei au rămas fără permis

Facebook
Twitter
Email

Trei șoferi inconștienți au ajuns pietoni după ce polițiștii buzoieni i-au surprins la volan deși consumaseră alcool. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier şi din cadrul secţiilor de poliţie rurală au acționat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool.

În cadrul activităților desfăşurate polițiștii au efectuat peste 360 de testări cu aparatul alcooltest, au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale şi au reţinut trei permise de conducere în vederea suspendării dreptului de circulaţie. Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 9.000 de lei.

Un conducător auto în vârstă de 45 de ani, din Botoşani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Buzău, având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cadrul aceleiași acțiuni, un bărbat de 52 de ani, din Vrancea, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Nicoreşti, acesta având o concentraţie alcoolică de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La un alt filtru de poliție, un braşovean în vârstă de 60 de ani a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Caragele, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

”Consumând alcool sau alte substanțe psihoactive, vă puneți în pericol pe voi şi pe ceilalți participanți la trafic, dar totodată riscați să fiți trași la răspundere contravențională, penală și, după caz, la plata unor despăgubiri civile”, este precizarea polițiștilor de la Serviciul Rutier.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.