joi, 29 februarie, 2024

Poliția a luat cu asalt firmele buzoiene care vând piese provenite din dezmembrări auto

Poliția a luat cu asalt firmele buzoiene care vând piese provenite din dezmembrări auto

Facebook
Twitter
Email

Peste 25 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalității economice din Buzău efectuează în această dimineață șase percheziţii domiciliare și la sediul unor spații de depozitare a autoturismelor de pe raza județului Buzău, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 -2015, cei în cauză au desfășurat activități neautorizate de valorificare a subansamblurilor și pieselor provenite din dezmembrări auto.

Acestea ar fi fost comercializate la diverse persoane fizice în mod direct sau expediate prin firme de curierat, în urma unor anunțuri postate pe internet, fără ca veniturile obținute să fie declarate organelor fiscale.

Prejudiciul cauzat din activitatea infracțională până la acest moment este de peste 200.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

La activități participă și reprezentanți ai Registrului Auto Român – Departamentul Supraveghere și Piață și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea polițiștilor de investigarea criminalității economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.