Poliția a demarat cercetări în cazul câinelui masacrat cu focuri de armă, la marginea unui sat din Buzău

Cățelușa de nici un an care a fost găsită moartă la marginea satului Cândești, județul Buzău, a murit în urma unor răni provocate prin împușcare. Confirmarea vine de la medicul veterinar care a examinat cadavrul animalului. Polițiștii au început deja o anchetă.

În urmă cu șase luni, o tânără a găsit doi căței abandonați la marginea satului Cândești. Nu a putut să îi ia acasă, dar le-a dus zilnic mâncare. Luni, însă, a descoperit-o pe cățelușă fără viață.

“Când a întors-o se cunoșteau urme de împușcături. Nu știu cine ar putea să vâneze acolo având în vedere că sunt numai gunoaie, deci cineva a făcut-o intenționat”, este de părere Petronela Budea.

Cadavrul cățelușei a fost dus la veterinar, care susține că animalul a fost împușcat de trei ori, de la mică distanță.

“A fost o plagă prin împușcare în partea dreaptă, a produs leziuni, unele foarte grave. Hemoragie internă, a fost atins ficatul, plămânul, inima, rinichiul”, a precizat Simona Vizitiu, medic veterinar.

Polițiștii buzoieni au început deja o anchetă. “S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și omorârea animalelor cu intenție”, a declarat Ane-Marie Vrapciu, de la IPJ Buzău.

Potrivit polițiștilor, cățelușa a fost găsită pe un fond de vânătoare administrat de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, paznicul de acolo fiind chemat la audieri.

Fii Reporter