Poliția a amendat în weekend zeci de taximetriști din Buzău și Râmnicu Sărat

Polițiștii au verificat, în weekend, taxiurile care circulă pe străzile din Buzău şi Râmnicu Sărat şi au aplicat peste 70 de amenzi. Activităţile de control s-au desfășurat cu preponderenţă în zona centrelor comerciale şi a gărilor.

Ofiţerii specialişti cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune de verificare a legalităţii desfăşurării transportului de persoane în regim taxi.

S-a urmărit verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie, depistarea persoanelor care practică ilegal astfel de activitate sau nu respectă regulile de tarifare şi calitatea serviciilor, în vederea diminuării concurenţei neloiale. De asemenea, poliţiştii au verificat starea tehnică a taxiurilor, au urmărit corectitudinea funcţionării aparatelor de taxat, dar şi starea psiho – fizică a conducătorilor auto.

În cadrul acţiunii au fost verificate 135 de autovehicule taxi, au fost constatate 35 de abateri de la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, 37 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi a fost reţinut un permis de conducere.
De asemenea poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

Fii Reporter