joi, 29 februarie, 2024

Plenul Camerei Deputaților, reunit on-line, a votat joi mai multe proiecte de Lege

Plenul Camerei Deputaților, reunit on-line, a votat joi mai multe proiecte de Lege

Facebook
Twitter
Email


Printre acestea s-a aflat proiectul pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori.

Deoarece PNL a atacat la Curtea Constituțională a României proiectul anterior al PSD, prin care se oferea posibilitatea amânării plății ratelor bancare fără acumularea de dobândă la dobândă, O.U.G. 37/2020 a fost modificat de Parlament pentru a elimina această prevedere, dar și pentru a da posibilitatea ca producătorii agricoli afectați de secetă să beneficieze de această amânare.

„Seceta pedologică are un impact foarte mare asupra acestui domeniu vital, agricultura. Producătorii agricoli trebuie ajutați, iar soluția, de a le da posibilitatea să amâne la cerere plata ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, cu până la 18 luni, dar nu mai mult de 31.10.2021 este una care poate salva agricultura României. Aceste prevederi nu vor intra însă, cel puțin deocamdată, în vigoare deoarece PNL, după ce a votat împotriva Ordonanței de urgență adoptată de propriul guvern a declarat și că va ataca proiectul de adoptare la CCR. Deci, vor neapărat ca românii care au dificultăți financiare și trebuie să își amâne ratele să plătească dobândă la dobândă, iar agricultorii să rămână îi voia sorții, pentru că voia guvernării liberale am văzut deja care este.”a declarat deputatul Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

În aceeași ședință de plen a fost adoptat și proiectul de Lege pentru modificarea anexelor nr.1-5 la Legea nr.195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle aflându-se printre inițiatori.

„Am inițiat acest proiect care acordă și mai multă susținere fermierilor atunci când nu știam că va fi atât de multă nevoie de el. Se vor putea construi mai multe ferme de reproducție și vom putea avea mai mulți beneficiari de finanțare pentru acestea. Activitatea fermierilor este la fel de importantă ca cea din domeniul energetic, poate chiar mai importantă din punctul meu de vedere. În contextul în care ne aflăm acum trebuie să ne bazăm din ce în ce mai mult pe producția internă, să ne asigurăm hrana aici, în România.” a mai precizat deputatul PSD, Dănuț Păle

A fost, de asemenea, votat proiectul PSD care interzice exportul de bușteni, timp de 10 ani, iar nerespectarea prevederilor se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei.

Biroul de presă al deputatului

Dănuț Păle

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.