luni, 15 iulie, 2024

Plan pentru dezvoltarea sportului de masă în Buzău. O atletă de talie mondială, implicată în proiect

Plan pentru dezvoltarea sportului de masă în Buzău. O atletă de talie mondială, implicată în proiect

Facebook
Twitter
Email

Începând din această toamnă, copiii din municipiul Buzău vor fi implicați în tot mai multe activități sportive. Este vorba despre un plan pe care conducerea SCM Gloria Buzău îl pregătește, în aceasă perioadă, cu scopul de a atrage un număr cât mai mare de copii și adolescenți către sportul preferat. Fosta mare atletă Paula Ivan va pune umărul la dezvoltarea sportului de masă în Buzău.

Potrivit Strategiei Naționale pentru Sport, plan pe 10 ani lansat în 2022 de către defunctul Minister al Sportului, doar 23 la sută dintre copiii din România practică activități sportive suficiente pentru a le asigura o dezvoltare echilibrată, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Pornind la aceste date îngrijorătoare, noua conducere a SCM Gloria Buzău, instituție aflată în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Buzău, a decis să acorde o atenție deosebită sportului de masă. Astfel, în această perioadă, se pune la punct o strategie pentru atragerea în număr cât mai mare a copiilor și adolescenților către activități sportive.

Fosta mare atletă Paula Ivan, cooptată deja în structurile clubului Gloria Buzău, va pune umărul la dezvoltarea sportului de masă în municipiul Buzău. Fosta campioană olimpică de atletism este coordonatoarea secției „Sportul pentru toți”.

În afară de noua secție, „Sportul pentru toți”, la SCM Gloria Buzău funcționează, în acest moment, alte nouă secții sportive: fotbal, handbal, atletism, box, tenis de masă, șah, karate, modelism și rugby.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.