duminică, 19 mai, 2024

Pietonii, cele mai multe victime ale accidentelor rutiere

Pietonii, cele mai multe victime ale accidentelor rutiere

Facebook
Twitter
Email

Potrivit statisticilor Poliției Rutiere din Buzău, și în 2023, numeroase accidente de circulație au avut ca victime pietoni. Unii dintre aceștia au fost loviți de mașini chiar pe trecerea de pietoni, iar alții încercând să traverseze neregulamentar drumuri naționale sau județene. Din păcate, 8 asemenea evenimente rutiere au fost mortale.

Poliția Rutieră din Buzău atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător. Din ce în ce mai mulți pietoni cad victime accidentelor rutiere. La nivel județean, de la începutul anului și până acum, nu mai puțin de 8 pietoni și-au pierdut viața iar alți 10 au fost grav răniți după ce au fost acroșați de autovehicule în timp ce se aflau pe carosabil.

În ultimii ani, polițiștii buzoieni de la Serviciul Rutier au desfășurat frecvent acțiuni în trafic pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la importanța respectării regulilor rutiere. Au fost aplicate peste 5000 de amenzi pietonilor care au încălcat regulie rutiere.

De cele mai multe ori, când se pune în discuție siguranța în trafic, atenția se îndreaptă către șoferi, însă polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău spun că și pietonii sunt participanți la trafic și că aceștia, la rândul lor, trebuie să respecte regulile de circulație.

Multe dintre acțiuni au avut loc în școli și grădinițe, deoarece copiii trebuie să știe de la vârste cât mai fragede care sunt riscurile la care se supun în caz că traversează neregulamentar strada.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.