vineri, 29 martie, 2024

Petrică Lucian Foca, fost comandant al Diviziei Getica, este noul subprefect al Buzăului

Petrică Lucian Foca, fost comandant al Diviziei Getica, este noul subprefect al Buzăului

Facebook
Twitter
Email

Generalul Petrică-Lucian Foca este noul subprefect al judeţului Buzău. Decizia a fost luată joi printr-o hotărâre a Cabinetului Dăncilă, generalul Foca înlocuindu-l în funcție pe Sorin Gheorghe.

Petrică Lucian Foca a ocupat de-a lungul carierei funcţii de mare demnitate militară şi este deţinător al unei pensii aferente de general.

Generalul în rezervă cu trei stele Lucian Foca a deţinut, după pensionare, funcţia de consilier pe probleme militare al ex-premierului Mihai Tudose, funcţie din care a fost eliberat după demisia acestuia din urmă.

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică Lucian Foca a deţinut funcţia de consilier pe probleme de apărare în timpul mandatului fostului premier Mihai Tudose. Lucian Foca s-a născut pe 24 august 1960, în Sinaia.

Este absolvent al Liceului Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Între 1988-1990, a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Arme Întrunite, pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”.

Din 2014 s-a mutat cu serviciul la Buzău, acolo unde a condus, vreme de 3 ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”. La jumătatea lunii mai 2017, generalul a părăsit funcţia de comandant al Diviziei 2 Infanteria „Getica” mare unitate ce îşi are cartierul general la Buzău. La vremea respectivă, el fusese promovat în funcţia superioară, aceea de comandant al Comandamentului Forţelor Întrunite.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.