duminică, 14 iulie, 2024

Peste o sută de oi, dintr-o comună buzoiană, au fost ucise de o substanță folosită la deparazitare

Peste o sută de oi, dintr-o comună buzoiană, au fost ucise de o substanță folosită la deparazitare

Facebook
Twitter
Email

O tragedie devastatoare a lovit sâmbătă comunitatea crescătorilor de ovine din satul Albești, comuna Smeeni, unde peste 120 de oi au murit după ce au fost spălate cu o substanță chimică pentru deparazitare.

Conform reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) Buzău, cauza tragediei ar fi fost fost utilizarea unei doze mai mari decât cea recomandată de producător.

Crescătorii de ovine din Albești și-au spălat oile cu intenția de a le proteja de paraziți, însă neconsultarea unui medic veterinar și nerespectarea dozelor corecte au condus la un deznodământ tragic.

Reprezentanții DSV Buzău au sosit de urgență la fața locului și au confirmat că utilizarea excesivă a substanței chimice a fost fatală pentru animale.

Proprietarii afectați de moartea celor peste 120 de oi se confruntă acum cu o situație dramatică. Pentru mulți dintre ei, creșterea oilor reprezintă singura sursă de trai. Pierderea acestor animale înseamnă o lovitură economică și emoțională imensă.

Mai multe amănunte, pe smeeni.com

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.