Peste 40 de tone de gunoaie au fost adunate de pe digul râului Buzău

În urma unei acţiuni de igienizare, derulată luni pe digul râului Buzău, peste 40 de tone de gunoaie au fost adunate de către angajaţii societăţii de salubritate RER Ecologic, în apropiere de Podul Vadu Paşii.

Moloz, plastic şi tot felul de resturi menajere au fost aruncate la întâmplare de către buzoienii care ignoră legea şi bunul simţ.

Mizeria ivită după dezgheţ, a atras atenţia Gărzii de Mediu care a somat Primăria Municipiului Buzău să ia rapid măsuri pentru salubrizarea zonei de lângă albia râului.

Pentru a descuraja astfel de acţiuni ilegale, de depozitare a gunoaielor în zone protejate, municipalitatea a decis înfiinţarea unui post de pază deservit de poliţiştii locali care vor supraveghea non stop zona.

Începând din această lună, buzoienii care nu au contract cu societatea de salubritate vor plăti o supra taxă de 15 lei lună pe membru ce familie.Cei care vor încălca legea şi vor încerca să arunce deşeurile în locuri interzise, riscă să fie aspru sancţionaţi de către oamenii legii.

Fii Reporter