Peste 20 de platforme de gunoi îngropate vor fi amenajate în Buzău, până la sfârșitul anului

Buzăul va avea, până la sfârşitul anului, peste 20 de platforme de gunoi îngropate. Decizia vine după ce lotul de trei asemenea platforme, date în folosinţă, în mod experimental, anul trecut, şi-a dovedit eficienţa.

”O a treia zonă în care facem eforturi pentru a îmbunătăţi imaginea Buzăului şi serviciile publice este cea a platformelor de gunoi îngropate; în cursul lunii septembrie vom avea finalizate 11 platforme îngropate, iar până la sfârşitul anului sper să mai facem încă nouă sau zece bucăţi, să ajungem la un total de 22-23. Aceasta pentru că, aşa cum ştiţi, anul trecut am făcut de probă, dacă vreţi, am realizat trei platforme îngropate care s-au comportat bine, şi vrem să extindem în tot oraşul această tehnologie, pentru că ne ajută să avem un oraş mai curat şi nişte servicii mai bune”, a precizat Constantin Toma.

Primele platforme îngropate deservesc locatarii a trei asociații de proprietari: P.T. 8 Centru ( Strada Tunel), P.T. 20 Centru (lângă strada Napoca – la Biserica Greci) și P.T. 9 Centru ( în spatele hotelului Coroana).

Potrivit reprezentanților RER, investiția aferentă celor trei platforme moderne a fost de 30.000 de euro, bani suportați în totalitate de societatea de salubritate. Firmele nu au dreptul să depoziteze gunoiul aici, spațiile fiind destinate exclusiv locatarilor. Dacă vor fi prinși aruncând gunoiul în platformele subterane, agenții economici vor fi amendați.

Prin modernizarea acestor platforme se instituie la nivelul asociațiilor de proprietari colectarea pe două fracșii: fracție umedă (deșeuri menajere) și fracție uscată (deșeuri reciclabile: hârtie, carton, plastic, doze de aluminiu).

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI