miercuri, 22 mai, 2024

Pesta scumpește carnea de porc. Buzăul, printre județele cu cele mai multe focare

Pesta scumpește carnea de porc. Buzăul, printre județele cu cele mai multe focare

Facebook
Twitter
Email

Buzăul se menține în topul județelor cu cele mai multe focare active de pestă porcină. Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinare, primul loc în clasamentul național îl ocupă județul Ialomița, cu 208 focare active, urmat de Teleorman, cu 111 focare și de Buzău, cu 40 de focare active.

Doar în județul Buzău, din cauza pestei africane, au fost sacrificați aproximativ 18.000 de porci, care proveneau, fie din gospodăriile oamenilor, fie din marile ferme, ajunse în imposibilitatea de a mai vinde porci, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Din cauza acestei situații, dar și a scumpirilor din ultima perioadă, specialiștii se așteaptă ca în perioada următoare să asistăm la o explozie a prețurilor la carnea de porc.

Veterinarii buzoieni sunt de părere că din gospodăriile particulare din județ, un kilogram de porc vândut în viu va depăși 15 lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură