vineri, 29 martie, 2024

Pescuitul ilegal și comerțul neautorizat cu pește, luate în colimator de jandarmii buzoieni

Pescuitul ilegal și comerțul neautorizat cu pește, luate în colimator de jandarmii buzoieni

Facebook
Twitter
Email

Mai mulți buzoieni s-au ales cu amenzi, în acest weekend, după ce au fost depistați de jandarmi fie că pescuiau ilegal, fie că vindeau pește fără să fi avut autorizație. În weekend, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.600 lei, pentru abateri în domeniul pescuitului şi acvaculturii.

Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău au desfăşurat în acest week-end, acţiuni ce au avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală în domeniul piscicol.
Pe timpul executării misiunilor specifice în data de 22 aprilie 2016, subunitatea de intervenţie a fost sesizată că, pe raza localităţii Zoreşti, un bărbat de 44 ani oferă spre vânzare locuitorilor peşte din speciile plătică și novac, pe care îl avea în portbagajul autoturismului propietate persoanlă.

În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţi ai ANPA, s-a constatat că persoana în cauză nu deţinea documente legale de comercializare a celor 34 kg de novac, în valoare de 272 lei şi a 20 kg de plătică. Cantitatea de 34 kg peşte specia Novac, a fost predată spre valorificare, iar cantitatea de 20 kg peşte specia Plătică a fost predată în vederea distrugerii.

Pentru că deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracţiune, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

A doua zi, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca, în timpul unei misiuni de patrulare, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în zona sat Valea Nucului comuna Berca, în jurul orelor 12.00, un bărbat se afla pe albia râului Buzău, pe malul stâng în aval, şi pescuia cu plase de tip monofilament denumite şi „halau”.

În urma verificărilor, pescarului în vârstă de 57 de ani i s-au întocmite actele premergătoare pentru savârşirea infracţiunii de folosire a plasei de tip monofilament pentru a pescui, faptă prevăzută şi sancţionată de lege.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.