miercuri, 21 februarie, 2024

Persoanele cu handicap pot folosi numai abonamentele de călătorie emise de către DGASPC. Este explicația primită de reprezentanții Primăriei

Persoanele cu handicap pot folosi numai abonamentele de călătorie emise de către DGASPC. Este explicația primită de reprezentanții Primăriei

Facebook
Twitter
Email

DGASPC a transmis Primăriei Buzău să respecte legea în privinţa gratuităţii pe autobuze pentru persoanele cu handicap şi a însoţitorilor acestora. Presa a sesizat că legitimaţiile speciale de călătorie gratuită nu mai sunt luate în seamă de Trans Bus. Societatea îi pune pe drumuri lunar pe beneficiari pentru a le acorda abonamente noi.

Deşi au legitimaţii speciale emise, potrivit legii, de către DGASPC, asistenţii personali şi persoanele cu handicap sunt chemate să ridice, lunar, abonamente de la un punct de lucru Trans Bus, tichete în baza cărora să circule gratuit. Practic, legitimaţiile speciale nu le mai sunt recunoscute, contrar legii în vigoare.

În urma materielelor de presă, conducerea Direcției a decis să trimită o adresă către Primăria Buzău, prin care solicită respectarea legii privind protecţia persoanelor cu handicap.

Responsabilii DGASPC susţin că persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora nu ar mai trebui să fie puşi pe drumuri, iar Trans Bus şi Direcţia de Asistenţă a Primăriei să ajungă la o soluţie pentru decontarea cheltuielilor, fără a afecta beneficiarii.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.