vineri, 24 mai, 2024

Pericol pe DN 10, în dreptul Barajului Siriu. Bucăți de stâncă stau să cadă pe carosabil

Pericol pe DN 10, în dreptul Barajului Siriu. Bucăți de stâncă stau să cadă pe carosabil

Facebook
Twitter
Email

Șoferii care circulă pe DN 10, șosea ce leagă Buzăul de Brașov, sunt pândiți de pericole pe segmentul dintre kilometrul 79+950 și borna de la kilometrul 80, în zona barajului Siriu. Concluzia aparține experților de la Secția de Drumuri Naționale Buzău, care au alertat autoritățile.

Potrivit acestora, pe versant se găsesc mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii, aflate în instabilitate, care se pot rostogoli pe șosea.

Conducerea Prefecturii a convocat o comisie formată din toate instituțiile reprezentative în această situație, din cadrul Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, pentru a face verificări la fața locului.

În urma evaluării la fața locului, efectuată de reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Gospodărire a Apelor și de la Secția Drumuri Naționale Buzău, s-a decis ca situația ivită pe DN 10 să fie discutată joi în ședința CJSU Buzău.

Deocamdată, segmentul de drum expus pericolului este protejat cu două rânduri de parapet. De asemenea, îndepărtarea fluxului de circulație de marginea versantului a fost una dintre primele măsuri menite să crească siguranța traficului în zonă.

”În urma analizei pe care am făcut-o, astăzi, la kilometrul 80, împreună cu grupul de lucru, am constatat că primul din cele două rânduri de parapeți de beton a fost deteriorat în proporție de 30-40 %, din cauza anrocamentelor care s-au desprins de pe versant în ultimele luni. Așadar, problema e reală, căderile de pietre continuă. În plus, e vizibilă apariția fisurilor în câteva blocuri de stâncă ce stau să se desprindă de pe versantul aflat pe marginea șoselei”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

La această oră, circulația pe DN 10 Buzău-Brașov, la kilometrul 80, în zona Siriu, se desfășoară normal, fără a se impune măsuri suplimentare de restricționare a traficului.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.