joi, 22 februarie, 2024

Pericol în trafic. Mașini cu defecțiuni majore circulă pe șoselele din județul Buzău

Pericol în trafic. Mașini cu defecțiuni majore circulă pe șoselele din județul Buzău

Facebook
Twitter
Email

Situație alarmantă, pe șoselele din județul Buzău: aproape jumătate din mașinile verificate anul trecut, de inspectorii buzoieni ai Registrului Auto Român Buzău, prezentau defecțiuni tehnice majore.

În judeţul Buzău, peste 700 de autovehicule au fost verificate în cursul anului trecut, iar la aproape jumătate dintre acestea au fost descoperite defecţiuni tehnice ori probleme legate de acte.

Peste 3% dintre autovehiculele spuse controalelor se aflau în risc iminent de accident, potrivit bilanțului pe anul 2020 al RAR Buzău.

Inspectorii Registrului Auto Român au depistat în trafic vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Buzău au fost aplicate 246 de amenzi contravenționale și au fost retrase 166 de certificate de înmatriculare.

Oficialii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din Buzău, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni tehnice.

În 2020, inspectorii RAR au verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, un număr de 64.000 de vehicule, la nivelul întregii țări.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.