vineri, 17 mai, 2024

Pericol de inundații, pe cursul râurilor Buzău și Râmnicu Sărat

Pericol de inundații, pe cursul râurilor Buzău și Râmnicu Sărat

Facebook
Twitter
Email

Mai multe bazine hidrografice din țară se află sub avertizare de inundații, existând posibilitatea ca volumul mare de apă căzută din cer în această perioadă să umfle râurile și pâraiele, cu riscul ca acestea să se reverse.

Printre apele care sunt atent ținute sub observație se numără și două râuri din județul Buzău.

Astfel, până vineri, 29 aprilie, ora 12.00, există o avertizare cod galben de inundații pentru râurile Buzău și Râmnicu Sărat.

Probabilitate mai mare de inundații pe râul Buzău există în bazinul din amonte de acumularea Siriu și pe afluenții aferenți sectorului din aval de același punct.

Avertizarea vizează cursul râului Buzău de pe raza județelor Covasna, Brașov, Prahova și Buzău, inclusiv în amonte de stația hidrometrică Banița.

O avertizare similară vizează și bazinul superior al râului Râmnicu Sărat, pe raza județelor Buzău și Vrancea.

Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi este valabil până vineri dimineață la ora 6.00, vizat de avertizare fiind și județul Buzău.

Tot până vineri la ora 6.00, în județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Bacău vor fi ploi abundente și se vor acumula cantități de apă de 40…70 l/mp, în cazul acestora fiind vorba despre o avertizare cod portocaliu.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.