duminică, 14 iulie, 2024

Pericol de inundații în Buzău. Atenționarea este valabilă până luni

Pericol de inundații în Buzău. Atenționarea este valabilă până luni

Facebook
Twitter
Email

Institutul Național de Hidrologie a emis sâmbătă o atenționare Cod galben de inundații pentru râuri din județele Buzău, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Ialomița, Braila, Vaslui, Galați, Constanta și Tulcea, valabilă până luni, 9 octombrie, la ora 09.00.

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție în mai multe bazine hidrografice.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, a fost instituit codul galben în intervalul 8 octombrie, ora 03.00 — 09 octombrie, ora 09.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Călmățui (județele: Buzău și Brăila), Buzău (județele: Buzău și Prahova), Siret, județul Galați, și Prut (județele: Vaslui și Galați).

Codul galben a fost instituit în intervalul 7 octombrie, ora 16.00 — 8 octombrie, ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița (județele: Dâmbovița, Prahova,Ilfov și Ialomița), Prahova (județul Prahova) și râurile din Dobrogea (județele: Constanta și Tulcea).

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.