duminică, 14 iulie, 2024

VIDEO Percheziții la un influent patron din Buzău, cu afaceri în domeniul materialelor de construcții

VIDEO Percheziții la un influent patron din Buzău, cu afaceri în domeniul materialelor de construcții

Facebook
Twitter
Email

Timp de patru ani, o cunoscută societate comercială din Buzău s-a sustras de la plata taxelor către stat, ascunzând sursele impozabile. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Buzău, cazul scoate la iveală practici ilegale în domeniul materialelor de construcție, cu un prejudiciu estimat la peste 1.840.000 de lei.

Administratorul în vârstă de 67 de ani al societății comerciale (CS.) este în centrul acuzațiilor, fiind acuzat că a omis să plătească taxele pe valoare adăugată și alte impozite relevante între anii 2015 și 2019.

Mai mult, poliția economică a constatat că acesta a refuzat să furnizeze evidențele contabile necesare autorităților fiscale în perioada 2020-2021, complicând astfel ancheta și auditul fiscal.

Într-o operațiune coordonată sub numele de cod „JUPITER”, polițiștii au efectuat astăzi patru percheziții, dintre care trei la sediile firmelor implicate și una la domiciliul administratorului.

Aceste acțiuni au fost autorizate de Tribunalul Buzău și sunt desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău și Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că firma în cauză nu a putut justifica un stoc de marfă, reprezentând materiale de construcții, în valoare de peste 3.446.000 de lei, informează IPJ Buzău într-un comunicat de presă. Aceste descoperiri indică seriozitatea și amploarea fraudei fiscale comise.

În conformitate cu prevederile Codului de procedură penală, persoanele cercetate beneficiază de toate drepturile și garanțiile procesuale, inclusiv prezumția de nevinovăție.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.