sâmbătă, 13 iulie, 2024

Percheziții la traficanți de substanțe pentru accelerarea coacerii legumelor

Percheziții la traficanți de substanțe pentru accelerarea coacerii legumelor

Facebook
Twitter
Email

Poliția din Buzău și Ilfov a descins într-o operațiune spectaculoasă pentru a combate traficul de substanțe toxice folosite pentru coacerea prematură a legumelor.

În timpul unei percheziții, a fost prins în flagrant un bărbat care transporta în mod ilegal sute de sticle și pungi cu substanțe periculoase și produse de protecție a plantelor neautorizate în România.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău și Ilfov au efectuat șase percheziții domiciliare la persoane bănuite de utilizarea și revânzarea substanțelor toxice, în special pentru coacerea prematură a legumelor cultivate în spații protejate.

În cadrul operațiunii, au fost descoperite și ridicate 204 kilograme și 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme și 58 de litri de produse expirate.

În aceeași zi, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat din Ilfov, care transporta 200 de sticle și 210 pungi cu substanțe toxice și produse de protecția plantelor neomologate.

Persoanele bănuite, trei bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 52 de ani, au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Poliția continuă investigațiile pentru comiterea infracțiunilor de producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, trafic de produse sau substanțe toxice, contrabandă calificată și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul celorlalte structuri și luptătorilor de la serviciile pentru acțiuni speciale din Buzău și Ilfov.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.