Percheziții în Buzău și Galați, la membrii unei grupări de traficanți de etnobotanice

Zece percheziții efectuate în județele Buzău și Galați de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Buzău s-au soldat cu anihilarea unei grupări infracționale bănuite de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. În acest dosar, nouă persoane sunt anchetate iar alte 60 vor fi citate şi conduse la sediul DIICOT, pentru audieri în calitate de martori.

La data de 26 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat zece percheziţii domiciliare, opt pe raza judeţului Buzău şi două pe raza judeţului Galaţi, la persoane bănuite de trafic de etnobotanice.

La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Galaţi, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Poliția Buzău şi ai Inspectoratului de Jandarmi Buzău.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 100 de plicuri şi 55 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, de origine vegetală, precum şi telefoane mobile.

Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, liderii grupării infracționale, un bărbat, de 21 de ani şi alţi doi, în vârstă de 20 ani, ar fi achiziţionat substanțele interzise din Galaţi. Periodic, produsele erau transportate în municipiul Buzău, cu sprijinul altor trei persoane, contra unor sume de bani şi a diferite cantităţi din respectivele susbstanţe.

Ulterior, cu sprijinul altor trei membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, atnobotanicele ar fi fost porţionate şi apoi comercializate în municipiul Buzău.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, precum şi de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, tot pentru audieri, urmând a fi citate şi conduse la sediul instituţiei şi aproximativ 60 de persoane, în calitate de martori.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI