miercuri, 19 iunie, 2024

Patru secții ale Spitalului Județean Buzău, închise din cauza coronavirusului

Patru secții ale Spitalului Județean Buzău, închise din cauza coronavirusului

Facebook
Twitter
Email

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a decis să interzică accesul aparținătorilor în patru secţii pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce opt pacienţi au fost confirmaţi pozitiv. Pentru celelalte saloane, programul de vizitare a fost redus la doar două ore zilnic.

Restricțiile menite să preîntâmpine răspândirea virusului Covid-19 au fost decise ca urmare a unei adrese venite pe data de 29 august 2023 din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit notificării de la DSP, accesul aparţinătorilor în cel mai mare spital din județul Buzău este permis în intervalul orar 10,00 – 12,00. Excepţie fac secţiile ATI, Neonatologie, Maternitate şi Oncologie, unde aparţinătorilor le este strict interzis accesul.

În prezent, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt internate opt persoane cu SARS-CoV 2.

La sfârşitul lunii august, Direcția de Sănătate Publică Buzău a confirmat un focar de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca, după ce 12 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2.

Pacienţii care au afecţiuni psihice nu au avut simptome specifice bolii la internare, ci ulterior. Ei au prezentat în special febră şi stare de slăbiciune.

Cu toţii au fost transportaţi într-un pavilion care a funcţionat şi pe perioada pandemiei drept spaţiu în care erau trataţi bolnavii cu Covid-19.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.