miercuri, 22 mai, 2024

Patru paciente cu COVID-19 din Buzău au decedat în ultimele 24 de ore. Două provin din cămine de bătrâni

Patru paciente cu COVID-19 din Buzău au decedat în ultimele 24 de ore. Două provin din cămine de bătrâni

Facebook
Twitter
Email

Județul Buzău înregistrează 24 de cazuri noi de COVID-19 și patru decese. Ultimii pacienți cu COVID-19 care au pierdut lupta cu boala sunt femei de 65, 68, 71 și 85 de ani. Două dintre acestea provin din căminele de bătrâni din municipiul Buzău și Haleș.

Pacienta de 68 de ani, de la Centrul din Haleș a fost internată la Spitalul Județean Buzău, pentru tratament, după confirmarea cu SARS-CoV-2. Starea de sănătate s-a agravat și a decedat. Femeia suferea de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și demență vasculară.

Femeia de 71 de ani, rezidentă a Centrului Alexandru Marghiloman, a fost confirmată cu SARS-CoV-2 și internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit. Bătrâna suferise în trecut un accident vascular.

Celelalte două femei, de 65 și 85 de ani, s-au prezentat la Spitalul Județean Buzău cu probleme respiratorii grave. După confirmarea cu SARS-CoV-2, starea de sănătate li s-a înrăutăți și a survenit decesul.

Pacienta de 65 de ani suferea de astm bronșic, pneumopatie, diabet zaharat și obezitate. Bătrâna de 85 de ani avea hipertensiune arterială, fibrilație arterială și insuficiență cardiacă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 24 de cazuri noi de COVID-19, 4 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar alți 2 în laboratoare din alte județe. Cei 24 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 75 de ani.

Pentru că în județul Buzău toate paturile destinate internării bolnavilor cu COVID sunt ocupate, un număr de 150 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.121, 1.452 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 416 persoane se află în carantină, iar 303 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 75.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.

Actualitate

Ce este detartrajul?

Detartrajul este o procedură stomatologică non-invazivă, menită să îndepărteze placa bacteriană și tartrul (depunerile calcificate) de pe suprafața dinților și de sub gingii. Această procedură