vineri, 19 aprilie, 2024

Patronul unei cafenele din Buzău, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Patronul unei cafenele din Buzău, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri

Facebook
Twitter
Email
Tribunalul Buzău l-a condamnat la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pe Octavian Vrapciu, patronul unei cafenele de pe strada Spiru Haret, care a fost arestat în vara anului 2014 pentru impilcare într-o reţea de trafic de droguri. Alte 5 persoane, judecate în acelaşi dosar, au primit pedepse cu suspendare, iar un altul a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni cu executare, dar se află deocamdată în libertate sub control judiciar, deoarece hotărârea instanţei nu este definitivă. 

În soluţia completului de judecată se arată că Octavian Alexandru Vrapciu a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infractional organizat, la 4 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc, la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv fără autorizaţie.
 
“Contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea, aceea de 4 ani închisoare la care adaugă un spor de 10 luni. Menţine starea de arest şi deduce din pedeapsă reţinerea şi arestul preventiv la zi, începând cu 23.08.2014”, se arată în decizia instanţei. 
 
Faţă de celelalte patru persoane de reţeaua de traficanţi, pe care DIICOT le-a trimis în judecată împreună cu Vrapciu, judecătorii au fost mai îngăduitori şi au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.
 
Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.
 
Alexandru Octavian Vrapciu, patronul unui bar de pe strada Spiru Haret, a fost arestat anul trecut în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri. Membrii reţelei din care făcea parte şi Vrapciu au fost filaţi şi monitorizaţi de ofiţeri coordonaţi de procurorii DIICOT, timp de mai multe luni, până când s-au obţinut suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare. 
 
Anchetatorii au descoperit că drogurile erau vândute în special în municipiul Buzău şi uneori în campusul bucureştean Agronomie.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.